U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Utrka zdravlja 2009.
Datum utrke: 10.05.2009.
Mjesto utrke: Zagreb

Utrka zdravlja

U nedjelju, 10.5. na Savskom nasipu već oko 9h počeli su se okupljati prvi natjecatelji za humanitarnu Utrku zdravlja 2009. Prijavili su se članovi udruge «Prijatelji životinja» koji su doveli i svoje četveronožne ljubimce, Udruge za prevenciju prekomjerne težine, Nutricionističkog centra «Svijet zdravlja», Atletskog kluba «Sljeme» i mnogi drugi, ukupno 50-tak natjecatelja.

U 10h po sunčanom vremenu startala je utrka na stazi dugačkoj 5km koju su osiguravali volonteri Volonterskog centra Zagreb. Uprkos velikoj vrućini (25C) prvi natjecatelji su utrčali u cilj za 20-tak minuta, iscrpljeni, ali sretni i zadovoljni.

Svi sudionici dobili su simbolične nagrade sponzora Natural Wealtha, kao i suvenir-majicu Utrke zdravlja. U veseloj atmosferi nastavljeno je ugodno druženje, a sudionici su pozvani na sljedeću sportsku manifestaciju u organizaciji Medikusa-Jesensku biciklijadu. Zahvaljujući dobrovoljnim prilozima sudionika sakupljeno je 533kn donacija za liječenje Dominika Krijana koji su uplaćeni na njegov račun.

Zahvaljujemo svim sudionicima na donacijama, velikom odazivu i lijepom druženju. Do susreta najesen.

Pozdrav Medikus