U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Škola trčanja
Zašto, kako i gdje početi trčati?

* Želite se početi baviti trčanjem?

* Želite saznati zašto drugi trče?

* Ne znate kako i gdje početi?

* Početnik ste?

Ako ste potvrdno odgovorili na gore postavljena pitanja onda ste na pravom mjestu jer smo kroz kratke i jasne tekstove pokušali odgovoriti na osnovna pitanja koja muče osobe koje se žele početi baviti trčanjem- trkače početnike.

Zašto trčati?
U ovom poglavlju navodimo najčešće razloge zašto su se mnogi odlučili na trčanje. Trčeći ljudi se žele dobro osjećati i izgledati, žele jačati srce, krvne žile i pluća, žele smršaviti.

Kako početi trčati?
Nakon što ste čvrsto odlučili početi trčati, u ovom poglavlju vas čekaju odgovori kako zaista i početi. Što vam za to treba, na što obratiti pozornost, koje su opasnosti koje vrebaju?

Gdje trčati?
Želite trčati, saznali ste i kako, još samo trebate informaciju gdje trčati. Čuli ste za Zagrebački i Plitvički maraton, vidjeli ste u svom gradu da se organiziraju neke utrke, ali ne znate je li na njima smijete i vi sudjelovati. Ovdje potražite odgovore.

Serija predavanja KRETANJEM DO ZDRAVLJA
Radni materijali i video zapisi predavanja besplatno su dostpuni na preuzimanje i korištenje.
 

Ozljede kod trkača
Vjerovali ili ne i trkači se ozljeđuju. Naročito trkači početnici jer ne slijede pravila koja važe u svijetu trčanja. U tekstu se daju smjernice čega se treba držati kako biste izbjegli ozljede i postali dugovječni trkač/ica.

Kupnja tenisica za trčanje
Prije ili kasnije morat ćete si kupiti kvalitetne tenisice za trčanje. Tekst donosi odgovore na što trebate obratiti pozornost prilikom kupnje.
 

Istezanje
Istezanje (mišća nogu) je osobito važno kod osoba koje se bave trčanjem. Ovime blagotvorno i preventivno djelujemo na naše tijelo štiteći ga od ozljeda. Saznajte najvažnije činjenice o istezanju.

 

Trčanje u zimskim mjesecima
Zimogrozniji trkači pokušavaju održati ritam trčanja koji su imali tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci, ali više čimbenika potiče odluku da se s trčanjem stane, barem preko zime. Ovo je tekst koji ćeh ih natjerati da trče i tijekom zime.

Kako postati i (ostati) trkač
Najvažnija stvar trkačkog početka je postupnost. Kosti, tetive, ligamenti i mišići, čak i kod mladih i zdravih ljudi, ne mogu se preko noći adaptirati na kumulativan stres redovitog režima treninga.

 

Pridružite se velikoj Facebook zajednici - VOLIM TRČANJE!

 

Programi priprema