U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Jaskanska zimska brdska liga
Datum utrke: 17.02.2008.
Mjesto utrke: Sveta Jana

Just A Perfect Day

Problems All Left Alone,
Weekenders On Our Own.
It's Such Fun.
Just A Perfect Day,
You Made Me Forget Myself,
I Thought I Was Someone Else,
Someone Good.
Lou Reed, Transformer, 1972

Stihovi su pjesme koje se često sjetim dok trčim u dane poput ove nedjelje. Savršen dan. Kad se osjećam kao da "imam krila". Kad je sve na svojem mjestu. Kad je glava čista, a noge poslušne. E, tak je bilo već od ranog jutra. Mirisalo je na Perfect Day. Dobar san, još bolji osjećaj odmornog i ispavanog čovjeka.

Sunca ko u priči, oblaka niotkuda. Temperatura u laganom minusu. Čak ni Keke nije kasnio. Ali mu je Radio bil u defektu pa je ostal prčkati po njemu, tak da ga nije bilo na startu. Kad si sa Karasom rijetko kad nema problema. Stalno zvoni telefon i negdje ima neki kvar koji majstor Keke neizostavno odmah treba otkloniti.

Na startu nešto manji broj ligaša, okruglo četrdeset, jer su se sljemenaši u subotu ponapijali pa im je glava ujutro bila za broj veća. Posebno Kikiju, koji i tak tak ima broj XXL (pazi sad komentara dežurnih komentatora na tekst-barem 13). A s obzirom da su najbrojniji (i najtrofejniji) klub u zemlji njihov uobičajeni masovni (ne) dolazak se odmah primjeti. Nedolazak Ribića i Bielena iskoristio je Zoran Vučković i odnio pobjedu ispred domaćeg koturaša Domjančića. Cerovac uobičajeno na pobjedničkom postolju – treći. Aco je odrađivao fartleke pa se zadovoljio četvrtim mjestom. Ali je zato sve iznenadio Bošnjak petim mjestom i rezultatom 56:58. Staro kljuse još može potegnuti.

Perfect Day je omogućio čak 9 vremena ispod 1 sata (čestitam Petra), i obaranje mnogih osobnih rekorda na ovoj stazi. U nordicu nit imamo Marka, a bome ni Kraljevića, al imamo Kokota koji je "dohodao" do Japetića za 24:30 i ostavio iza sebe Čižića za 40 sekundi. Treći u cilju bio je legendarni Sisavac koji će po svemu sudeći odnijeti najvrijedniji pokal u nordic walkingu. Samo ne znam kud će ga doma staviti jer mu je frižider već pun pehara?! Vidimo se u nedjelju kad spuštamo zastor za ovu zimsku ligašku sezonu i otvaramo ovogodišnju jurnjavu po Lijepoj našoj i šire.