U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Šujički polumaraton
Datum utrke: 07.08.2010.
Mjesto utrke: Kupres, BIH

ODRŽAN 4. ŠUJIČKI POLUMARATON

4. Šujički polumaraton održan je u subotu 7. kolovoza 2010. godine. Startalo je 74 natjecatelja iz tri zemlje (BiH, Hrvatska, Švicarska). Trčalo se na relaciji Kupres –Šujica po magistralnoj cesti. Start koji je bio na 1200 metara nadmorske visine i pri temperaturi od 16 stupnjeva.

Znaka za start dao je Ivan Vukadin načelnik općine Tomislavgrad. Staza je bila asfaltna, valovita, a tijekom utrke temperatura se podigla na 21 stupanj uz blagi južni vjetar. Duž staze bilo je postavljeno pet okrijepnih stanica. Ovakvi vremenski uvjeti i nadmorska visina rezultirali su cijelim nizom osobnih rekorda, no rekord staze nije oboren (1:15:24).

Pobjednik polumaratona je Zaim Šuman, pripadnik 4. pbr iz Goražda sa rezultatom 1:18:24, drugi je bio Tomislav Brečić A.K. Imotski sa rezultatom 1:19:05, a treće mjesto osvojio je Petar Krišto AK Žumberak iz Zagreba.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Danijela Kuna MK Marijan Split iz Kupresa sa rezultatom 1:34:22 i time postala trostruka pobjednica Šujičkog polumaratona. Drugoplasirana je Marijana Brečić AK Imotski, prošlogodišnja pobjednica Šujičkog polumaratona. Treće mjesto kod žena osvojila je Ivona Kaselj, mlada skjašica iz Livna sa rezultatom 1:50:37.

Na cilju u Šujici i kasnije na proglašenju pobjednika sudionike i pobjednike dočekao je i pozdravio veliki broj Šujičana i gostiju. Organizatori su za sve sudionike pripremili prigodne majice i medalje, a pobjednici su nagrađeni peharima, medaljama i bogatim poklonima sponzora. U sklopu polumaratona organizirana je i dječja (750m) utrka na kojoj je nastupilo 40-ak djece.

Svi natjecatelji su posebno istakli dobru organizaciju polumaratona, srdačnu publiku i potvrdili su dolazak i za godinu dana. Polumaratonci i gosti i organizatori su nakon utrke otišli na zajednički ručak i nastavili zajedničko druženje.