U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Biograd 2010.
Datum utrke: 16.01.2010.
Mjesto utrke: Biograd

Biograd 2010.

Nekad jak polumaraton Biograd-Benkovac od devedsetih prošlog stoljeća, danas mala i skromna utrka već četvrtu godinu zaredom kros stazom od Biograda do Pakoštana i nazad. Jednom kada se popularnost trčanja opet vrati u Dalmaciju kao nekad, nadam se, vjerujem da će i ova trka biti veća i još bolje organizirana. Utrka bez prave podrške institucija, sponzora, ali s velikom voljom organizatora utrka je provedena i nadam se da smo nekako uspijeli ovako volonterskom organizacijom zadovoljiti sve sudionike.

Vrijeme, temeperatura, idealni, vjetar kao i uvijek kod nas, ali slab... pravi dan za utrku. Staza bez prometa i dobro označena po uzoru na njemačke utrke sa ljepljivim oznakama na cesti, što je ekološki prihvatljivije jer se nakon utrke odlijepe, ali i zakonski jer ne ostaju oznake na cesti.

Medalje za pobjednike i za prva tri po kategorijama podjelio je organizator utrke poznati maratonac i legenda zadarskog trčanja Stipan Vukas.

Nastavci utrke na ovoj stazi slijede na početku otvorenja ljetne turističke sezone, s nekoliko trening utrka u sezoni, i zadnja utrka za kraj turističke sezone, sve osmišljeno da i dalje kao i svake godine privlači u Biograd i okolicu na ljetni odmor sve ljubitelje trčanja iz cijele lijepe naše, ali i susjednih zemalja BiH, Slovenije, Slovačke, Poljske, Češke, Italije... ali i za popularizaciju atletskog trčanja u nas.

Vinko Klarić