U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Rezultati utrka
Rival mala liga u trčanju
Datum utrke: 06.02.2010.
Mjesto utrke: Mošćenička Draga

3. Rival mala liga u trčanju 2009./2010.
Liga trčanja za djecu od 1. do 8. razreda osnovnih škola

Izvještaj sa 3. kola "3. Rival male lige"

Protekle subote se u Mošćeničkoj Dragi održalo 3. kolo "3. Rival mala lige" u trčanju. Trčalo se uz more po šetalištu koje je idealno za trčanje i rekreaciju. Unatoč kiši i prohladnom vremenu na utrkama Lige nastupilo je 59 djece iz 9 škola što je za svaku pohvalu. Najviše bodova za školu osvojili su učenici OŠ "Čavle", čak 150 bodova, dok su na drugom mjestu po osvojenim bodovima domaćin Lige OŠ "E. Kumičić" Mošćenička Draga sa osvojena 126 boda, a treći su uvijek odlični i brojni učenici OŠ "Srdoči" sa 104 osvojena boda.

Kod najmlađih natjecatelje Lige u kategoriji "A" učenika 1 i 2 razreda osnovnih škola najbolji su bili Matea Buha iz OŠ "Srdoči" Rijeka i Dominik Bajus iz OŠ "Čavle" Čavli. Nakon Mateje u cilj su ušle na drugom mjestu Ema Žeželić iz OŠ "Čavle" Čavli i na trećem mjestu Gioia Gruber iz OŠ "Dolac" Rijeka. Dok su na drugom i trećem mjestu kod dječaka nakon Dominika u cilj ušli Fran Šalić iz OŠ Čavle "Čavli" i Andrija Despotović iz OŠ "M. Brozović" Kastav.

U kategoriji "B" učenika 3 i 4 razreda osnovnih škola prvi su u cilj utrčali Lucija Petrović iz OŠ "Brajda" Rijeka kod djevojčica i Pjeter Nua iz OŠ "Dolac" Rijeka kod dječaka. Nakon Lucije na postolju su još bile Dorotea Čargonja iz OŠ "Čavle" Čavli i Dora Lušić iz OŠ "Srdoči" Rijeka. Kod dječaka drugo, odnosno trećeplasirani su Manuel Bradičić iz OŠ "E. Kumičić" Mošćenička Draga i Romano Žeželić iz OŠ "Čavle" Čavli.

U kategoriji "C" najbolji su bili odlična Mateja Jakovac iz OŠ "I.G. Kovačić" Delnice dok je kod dječaka najbolji bio Dominik Đeke iz OŠ "N. Tesla" Rijeka. Mateji su na postolju društvo pravili drugoplasirana Paula Tepuš iz OŠ "N. Tesla" Rijeka i trećeplasirana Marta Despotović iz OŠ "M. Brozović" Kastav. Dominik je do svoje pobjede u kategoriji došao pobjedivši Antonia Troskota iz OŠ "Srdoči" Rijeka i Noah – Lucu Matacuna iz OŠ "N. Tesla" Rijeka.

U kategoriji "D" učenika 7 i 8 razreda osnovnih škola uvjerljivo su pobjedili Melanie Tepuš iz OŠ "N. Tesla" Rijeka i Marko Sertić iz OŠ "Srdoči" Rijeka. Kod djevojčica druga je bila Daria Galović iz OŠ "E. Kumičića" Mošćenička Draga, a treća Matea Mijatović iz OŠ "Srdoči" Rijeka. Kod dječaka do drugog mjesta dotrčao je Paulo Mulac iz OŠ "Srdoči" Rijeka, dok je treći bio Edi Muškardin iz OŠ "E. Kumičić" Mošćenička Draga.

Iako su sva tri kola bili nažalost obilježeni lošim vremenom nadamo se da će nam slijedeće 4 kolo u Kostreni biti ipak lijepše vrijeme što će zasigurno privući puno veći broj djece, a onda će i utrke biti puno zanimljivije. Stoga, slijedeće kolo Lige održava se za dva tjedna, odnosno u subotu 20. veljače u Kostreni sa startno – ciljnom pozicijom na parkiralištu ispred Jedriličarskog kluba "Galeb".

Sanjin Harapin