U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
Novogodišnja utrka
Datum utrke: 01.01.2009.
Mjesto utrke: Osijek

Još jednu Novu godinu osječki sportaši, rekreativci, sportski djelatnici i ljubitelji sporta obilježit će tradicionalnom “Novogodišnjom utrkom”. U četvrtak, prvog dana 2009. godine, na obalama Drave svoje će tjelesne mogućnosti moći iskušati svi zainteresirani, posebice oni koji budu doista proveli “najluđu noć” kako se to i podrazumijeva, uz dosta ića i pića.

Gradski savez za sportsku rekreaciju “Sport za sve”, u suradnji sa Školskim športskim savezom, Zajednicom športskih udruga Grada Osijeka i Gradskim društvom Crvenog križa, a pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva, ponudit će natjecanje u čak 12 kategorija, od vrtića pa do rekreativki i rekreativaca.

Točno u podne startat će svi sudionici, predškolska djeca, učenici osnovnih pa srednjih škola, sportaši(ce), rekreativke te rekreativci u dvije dobne skupine, do i preko 40 godina. Dakako, ni ove godine nije u prvom planu konačan poredak, već ponajprije idealna prilika za razmjenu novogodišnjih čestitki i lijepih želja za godinu u kojoj nam se, kažu, “piše samo crno”, jer se očekuje da će se, osim aktivnih sudionika tradicije koja ima svoje korijene još u '82., na šetnici, napose pred Domom Iktusa, gdje je cilj svih utrka, okupiti brojni Osječani i tako uveličati prvu sportsku priredbu u novom kalendarskom razdoblju.

Svi sudionici moći će se prijaviti za nastup od 11 do 11.45 sati na prostoru ispred hangara iktusovaca, pritom će uplaćivati po deset kuna, jer će ukupni prihod s “Novogodišnje utrke” biti darovan Savezu za sport i rekreaciju invalida Osijek. Ponavljamo, “Novogodišnja utrka '09.” počinje na Novu godinu, točno u podne.

http://www.glas-slavonije.hr