U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
Zimska liga Lagvić, 2008
Datum utrke: 09.11.2008.
Mjesto utrke: Zagreb

Rezultati utrke

Zimska liga Lagvić, 2008

Start lige je u10 sati na Sljemenskoj cesti, 200-tinjak metara iznad restorana Šestinski Lagvić, kod skloništa na odvajanju poznate Poučne staze (342 m n/v).

Start je svake nedjelje u 10 sati, a suhe stvari organizator vozi na cilj, pa se mole
trkači da koriste male ruksake i torbice jer nemamo šleper. U cilju će ih čekati
tradicionalna okrepa s čajem i kuhanim vinom za hladnih dana.

Dužina trke je 9,2 kilometra, te visinska razlika 691 metar, što znači da ima prosječni nagib od 7,5%. Cilj je na vrhu Sljemena, na terasi «Vidikovca», kod opjevanog gelendera (1033 m n/v). Trči se u kontra smjeru cestovnog prometa, a prolazi se pored sljedećih punktova: Poučna staza - Kraljičin zdenac (2.6km) - Kapelica Sv. Jakob (6.3km) - Grafičar (6.7km) - Pansion Medvednica (7.5km) - Žensko sedlo (8.1km) - Tomislavov dom (8.9km) - Vidikovac (9.2km).

Kategorija NORDIC starta s istog mjesta, ali se odmah odvaja na Poučnu stazu i off road varijantom ide do istog cilja. Pri tom, svatko bira svoj put i kratice, a najkraća varijanta navodno ima oko 5km.

Svako kolo je tematsko, a ATLETSKI KLUB SLJEME i ADVENTURE-SPORT portal nagrađuju u svakom kolu po DVOJE koji ostvare tematsku pobjedu:

  • U 1. kolu nagrade dobivaju najbolji muškarac i najbolja žena u konkurenciji NORDICA
  • U 2. kolu nagrade dobiva NAJBOLJI PAR (bračna ili evidentna veza u trajanju od barem 3 mjeseca, koju je potrebno prijaviti prije starta)
  • U 3. kolu nagrade dobivaju najbolji muškarac i najbolja žena u konkurenciji LAGVITREKA (svi prijavljeni u ovoj trci dobivaju prije starta karte s ucrtanim kontrolnim točkama koje moraju obići)
  • U 4. kolu nagrade dobivaju MAMUTI. Svi učesnici (tj samo evidentni kandidati) se prije starta izvažu, a u konkurenciju za pobjedu ulazi pet najtežih u muškoj i ženskoj konkurenciji, a pobjednici su najbrži od tih pet
  • U 5. kolu je ŠTAFETA u kojoj 2 trkača trče Pedinu kombinaciju, prvi cestom do Kraljičinog zdenca, a drugi planinarskim putem do vrha (štafetna prijava prije starta)
  • U 6. kolu je TOTALNI HENDIKEP. Računa se indeks mase tijela (odnos visine i težine), obračunava se kao hendikep i dodaje hendikepu godina, pa najbolji po toj formuli (M+Ž) dobivaju nagrade
  • U 7. kolu je PEROLAKA KATEGORIJA. svi učesnici se prije starta izvažu, a u konkurenciju za pobjedu ulazi pet najlakših u muškoj i ženskoj konkurenciji, a pobjednici su najbrži od tih pet
  • U 8. kolu su u konkurenciji za pobjedu po pet METUZALEMA u muškoj i ženskoj konkurenciji, a pobjednici su najbrži od tih pet
  • U 9. kolu su u konkurenciji za pobjedu po pet NAJMLAĐIH u muškoj i ženskoj konkurenciji, a pobjednici su najbrži od tih pet
  • U 10. kolu nagrade dobivaju muškarac i žena s NAJVIŠE otrčanih kola (u slučaju izjednačenosti nagrade dobivaju pobjednici u međusobnim obračunima). Zadnje kolo je ujedno i klupsko prvenstvo domaćina-organizatora AK «Sljeme» u planinskom trčanju, a klub posebno nagrađuje po prvo troje svojih članova u muškoj i ženskoj konkurenciji.

T E R M I N I    L I G E

1. kolo 02. studeni - N O R D I C
2. kolo 09. studeni - P A R O V I
3. kolo 23. studeni - L A G V I T R E K
4. kolo 30. studeni - M A M U T I
5. kolo 07. prosinac - Š T A F E T A
6. kolo 14. prosinac - TOTALNI HENDIKEP
7. kolo 21. prosinac - P E R O L A K A
8. kolo 28. prosinac - METUZALEMI
9. kolo 11. siječanj - N A J M L A Đ I
10. kolo 25. siječanj - NAJUPORNIJI