U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
Maraton za mame, tate i bebe
Datum utrke: 24.05.2008.
Mjesto utrke: Opatija

Pridružite nam se na maratonu guranja dječjih kolica za mame, tate i bebe.

Vrijeme održavanje: 24.05.2008.
Mjesto okupljanja: Učka (kod Opatije), kraj restorana Dopolavoro
Vrijeme okupljanja: 9:30h
Start utrke: 10:30h
Dužina staze: 6 i 12 km

Prijave na tel: 098/629-337 (može i putem sms-a)
Za sve sudionike bit će osigurani sendviči, voće i voda ili sokovi.

Pridružite nam se u što većem broju kako bi poslali poruku svima da je vrlo važno boraviti u prirodi što više i baviti se rekreacijom i sportom i to od malih nogu!

Utrka nije natjecateljskog karaktera već promotivnog (promocija zdravog načina života).

Organizatorica kaže:

Vrijeme 24.05.2008, okupljanje od 9.30h i u 10.30h start od rampe prema vrhu Učke (kraj restorana Dopolavoro). Od rampe do vrha je 6km, i natrag 6, znači sveukupno 12km, ali odlučila sam da ću stavit i alternativu pola staze, znači napravit ćemo kontrolnu točku na 3 km od koje će se moći isto vratiti natrag ako netko misli da mu je previše 12km, pa neka napravi 6km. Znači start i cilj su na početku kod rampe.

Maraton nije natjecateljskog karaktera, bitno je da se svi bavimo rekreacijom i da se družimo. Na ovaj nacin želimo poslati poruku svima da je vrlo važno boraviti u prirodi što više i baviti se rekreacijom i sportom i to od malih nogu. Gurati kolica može mama, a može i tata, dakle nebitno.

Ništa se ne plaća na maratonu i za svakog natjecatelja će biti osigurani sendviči, voda ili sok i voće. Imati ćemo logistiku parka prirode Učka koji će voditi brigu o sigurnosti, cesta će biti zatvorena tako da će se moći slobodno kretat. Sveukupno mislim da bi cijeli dogadjaj trajao 3-4 sata, a možda i manje ovisi o brzini natjecatelja.

Do Učke se dolazi vlastitim prijevozom autom, a ako netko nema auto može se javiti meni pa organiziramo s nekim iz grupe ili sa kombijem kojeg ćemo isto imati. Aute će se moći parkirati na djelovima uz cestu,improvizirani parking i na parkingu od restorana. Svaki natjecatelj će dobiti diplomu za sudjelovanje.

Bilo bi dobro da mi se potencijalni sudionici prijave na br moba 098/629-337 koliko ih dolazi, recimo 2 odraslih i 2 djece ili tko već dolazi tako da znam pripremit sve što sam planirala za svakog sudionika. Slobodno neka se prijavljuju sms porukom jer me nekad nemoguće dobiti na tel.

I da zboravih naglasiti da je organizator Centar za estetiku Opatija u suradnji sa klubom za rekreaciju Gorovo i Gradom Opatija i maraton se provodi povodom svjetskog dana sporta.