U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
PoluMARATON Mihanović
Datum utrke: 15.06.2008.
Mjesto utrke: Klanjec

Rezultati utrke

Turistička zajednice Općine Tuhelj, Grada Klanjca i Kumrovca i ORGANIZACIJSKI ODBOR UTRKE organiziraju

XXI . PoluMARATON „MIHANOVIĆ“
15. lipnja 2008.

Utrka "Polumaraton Mihanović" u dužini od 21 km jedna je od najstarijih utrka u Hrvatskoj (starije su utrke samo u Čazmi i Plitvicama).

Staza prolazi djelom Hrvatskog zagorja gdje je Antun Mihanović inspiriran ljepotom prirode ispjevao pjesmu "Lijepa naša domovino", koja 1891. godine postaje hrvatskom himnom.

Start utrke je u Klanjcu (9:15 sati), gradu znanom po galeriji Antuna Augustinčića, a trasa utrke povezuje i druge povijesne i kulturne znamenitosti koje se nalaze u Kumrovcu (Titova rodna kuća, "Staro selo" Kumrovec) i Tuhlju (Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije – spomenik kulture visoke I kategorije – XIV. stoljeće).

Okupljanje i prijave: Tuheljske toplice, hotel Terme Tuhelj od 7.30 sati. Odlazak na start autobusom u 8:45 sati.

Startnina: 50 kn

Cilj utrke je u Tuheljskim toplicama na bazenima hotela "Terme Tuhelj".

Utrka "Polumaraton Mihanović" pridonosi razvoju športskih programa destinacije, obogaćivanju turističke ponude destinacije, zatim promociji turizma Hrvatske te povećanju dolazaka posjetitelja i turista u destinaciju.

I ove godine organiziran je besplatni prijevoz iz Zagreba (Andrašecova ulica, kod KK Cibona, a polazi u 6:30 sati), a povratak je oko 15:30 nakon proglašenja pobjednika.

Turistička zajednica Općine Tuhelj
Gajeva 4, Tuheljske Toplice
Tel/Fax: ++ 385 49 556 630
e-mail: tz.tuhelj@post.t-com.hr  
www.tuhelj.hr