U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
Europsko prvenstvo u maratonu za veterane
Datum utrke: 03.08.2008.
Mjesto utrke: Ljubljana, Slovenija

Prijave do 05.05. 2008.  - isključivo preko HAS-veterana.

Kako je svima poznato AK Veteran je najveći veteranski klub u Hrvatskoj i to 90% članova su cestovni trkači tj. maratonci. Prvenstvo Europe nikada neće doći bliže nego ove godine u Ljubljanu što nam je prilika da se u što većem broju pojavimo na tom natjecanju.

Ove godine je i dvoransko svjetsko prvenstvo u Francuskoj, a od naših tamo nastupaju Ante i Berislav na polumaratonu pa će vam oni prenijeti dojmove sa tog natjecanja.  Pregledom rezultata sa prijašnjih EP u maratonu zaključio sam da svi naši veterani-maratonci mogu nastupiti na tom EP-u bez straha da će se obrukat. Kako i sam nastupam na takvim natjecanjima u bacanju kladiva gire i bacačkom petoboju znam da vas najviše muči pitanje da li je to prejako takmičenje za vas
odgovor je NIJE jer tu dolaze svi i profesionalci i potpuni rekreativci.

Nema pojedinačnih prijava već isključivo preko HAS-veterana tj. preko HAS-a. Stvar radi ovako: sve prijave iz Zagreba idu ili meni (Mladen Sraga) ili Željku Vrbancu
pa kada se svi skupimo i ispunimo sve prijave i formulare to sve predajemo HAS-u koji šalje jednu i jedinstvenu prijavu WMA-u ili IAAF-u.

Startnina je oko 40 EURA + troškovi dolaska u Ljubljanu. 

Eto i to je to. Za sve dalje informacije obratite se meni Anti Blažaninu.

Pozdrav,
Mladen (mim-sraga@zg.htnet.hr)