U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
Adventure Sport Zimska liga Lagvić (10. kolo)
Datum utrke: 11.02.2007.
Mjesto utrke: Zagreb

ZIMSKA LIGA na Sljemenu počinje 5. studenog 2006. Trke se održavaju nedjeljom u 10 sati ujutro, a trči se od restorana Šestinski Lagvić do platoa ispod TV-tornja na vrhu Medvednice.

Održat će se ukupno 10 kola, a u bodovanje ulazi 6 najboljih. Dužina staze je 9,2 kilometra te visinska razlika 691 metar, što znači da ima prosječni nagib od 7,5%. Start je na početku «Poučne staze» (342 m n/v), a cilj na terasi «Vidikovca» (1033 m n/v).

NORDIC WALKING: postoji i posebna kategorija Nordic Walking (M i Ž). Natjecatelji u ovoj kategoriji mogu sami izabrati svoju stazu do vrha!!

Neobičnost lige je poseban sistem bodovanja, s tzv. spolnim i starosnim hendikepom, što znači da su svi natjecatelji u istoj kategoriji, bez obzira na njihov spol ili godinu rođenja. Tablice hendikepa uzete su iz svjetske atletske veteranske asocijacije (World Masters Association) i vrijede za svaku pojedinu godinu starosti. Zato se prilikom prijave treba navesti točan broj godina, koji se za vrijeme trajanja lige mnogima mijenja, čime dobivaju veći hendikep ukoliko su stariji od 34 godine.

Trasa: Sljemenska cesta (Lagvić – Kraljičin zdenac – Kapelica Sv. Jakob - Grafičar – Žensko sedlo – Tomislavov dom – Vidikovac).

Rekordi staze: Dražen Dinjar 39:44 i Veronika Jurišić 47:44.

Kako doći do starta? – 1. autom preko Mihaljevca; 2. gradskim autobusom, linija Britanac-Mihaljevac (ili obrnuto), sići na stanici Šestinski trg, zatim pješke cca 300 metara pored crkve i groblja do restorana Šestinski Lagvić. Preporuča se da se ponese torbu ili vrećicu sa suhom robom koju organizator vozi na vrh (molimo učesnike da ne nose velike ruksake jer se stvari ne voze šleperom!!) Povratak po izboru: pješačenjem nazad ili još bolje lagani jogging, žičara, gradski autobus, privatan prijevoz. Svi oni koji žele da im se roba odveze, moraju svoje stvari predati do 9:45, radi ranijeg polaska vozila. Startnina je 10kn.

Krajem veljače, na prvom kolu Zagrebačke kros-lige na nasipu proglasit će se 10 najboljih pojedinaca. Kontakti – Kristijan (098-9068-105), Žana (098-273-331), Veronika (091-566-9854), Janko (091-503-2734).

Svako kolo će biti tematsko, pa će ADVENTURE-SPORT portal nagrađivati po jednog muškarca i jednu ženu s iskaznicom kojom se ostvaruju razni popusti po dućanima sportske opreme (detaljnije na stranicama portala). Sistem nagrađivanja: u svakom «NAJ»kolu (stari, mladi, visoki, teški, niski, lagani) petoro tematski najboljih kod muškaraca i žena ulazi u konkurenciju za nagradu, a dobivaju oni s najboljim vremenom od tih pet. U 2. kolu nagrade dobiva najbolji par (bračna ili evidentna veza u trajanju od barem 3 mjeseca). U 6. kolu (totalni hendikep) računa se indeks mase tijela (odnos visine i težine), obračunava se kao hendikep i dodaje hendikepu godina, pa najbolji po toj formuli (M+Ž) dobit će nagrade. U 9. kolu će nagrade dobiti najbolji muškarac i najbolja žena u konkurenciji Nordic Walkinga. U zadnjem kolu nagrade će dobiti muškarac i žena s najviše otrčanih kola (u slučaju izjednačenosti obračunat će se nastupi iz prijašnjih zima).

Praćenje rezultata na stranicama:
www.sljememarathon.hr
www.adventure-sport.net