U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
Terry Fox Run 2007
Datum utrke: 16.09.2007.
Mjesto utrke: Zagreb

Oglas i članak iz novina (7.9.2007.)

 

Humanitarna utrka Terry Fox Run ove će se godine održati 16. rujna na Jarunu, a organizatori pozivaju građane da se priključe akciji čiji je prihod namijenjen Klinici za pedijatriju na Šalati.

 

Utrka u čast pokojnog kanadskog sportaša počet će u 16 sati pod pokroviteljstvom supruge Predsjednika Republike Milke Mesić, ministra zdravstva Nevena Ljubičića i zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Prigodna prodaja majica s logom akcije bit će 8. rujna na štandu u Bogovićevoj ulici od 10 do 14 sati, a humanitarna prodaja organizirat će se i na Jarunu na dan utrke.

Lani je donacijama mnogih tvrtki i građana prikupljeno 664.000 kuna za dječji onkološki odjel KB-a Sestre milosrdnice, podsjetio je kanadski veleposlanik u Hrvatskoj Thomas Marr, a ove se godine organizatori nadaju još boljem odazivu.

Zainteresirani mogu uplatiti donacije u Raiffeisen banci na račun Hrvatske lige protiv raka 2484008-1101745584.

Terry Fox bio je kanadski sportaš koji je zbog raka izgubio nogu te je, kako bi skupio novac za liječenje, 1980. krenuo u trku po Kanadi koju je nazvao "Maraton nade". Uspio je pretrčati pola Kanade kada mu se bolest vratila i oduzela život u 22. godini.

U spomen na hrabrog mladića njegova je obitelj pokrenula akciju prikupljanja novca za borbu protiv raka koja se svake godine održava u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava u 67 zemalja svijeta.

Organizatori utrke u Zagrebu su kanadsko veleposlanstvo, Hrvatska liga protiv raka, Zagrebački holding, MPG d.o.o. i hotel Regent Esplanade Zagreb.

(Hina)

Više informacija na http://www.terryfoxrun.hr