U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
Treking Kraljev vrh
Datum utrke: 16.10.2011.
Mjesto utrke: Kraljev Vrh

Rezultati utrke
MJESTO: Kraljev vrh (tenis centar), mjesto u Zagorju, sjeverni dio Medvednice.

VRIJEME: Nedjelja, 16.10.2011. (start u 11:00)

DUGA STAZA: Zračna linija između kontrola 19,7 km (po stazama cca 25-30 km). Osam kontrolnih točaka: Divljak (staza 39) – Horvatove stube (izletište Srnec, staza 1M) – Hunjka (staza 43) – Fakultetsko dobro (staza 37) – Rakova noga (staza 37) – Kulmerica (staza 38) – vrh Stol (872m, staza 35) – Pisana bukva (staza 49). Staza nije označena, što znači da svatko bira svoj put od kontrole do kontrole. Kontrole su povezane markiranim planinarskim putevima, ucrtanim na karti.

KRATKA STAZA: Zračna linija između kontrola je 12,5 km (po stazama 16-17 km). Tri kontrolne točke: Divljak (staza 39) – Horvatove stube (izletište Srnec, staza 1M) – Pisana bukva (staza 49). Staza nije označena, što znači da svatko bira svoj put od kontrole do kontrole. Kontrole su povezane markiranim planinarskim putevima, ucrtanim na karti.

NAGRADE: Pehari za troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji na dugoj stazi i medalje po kategorijama. Medalje na kratkoj stazi za prvih 5 (M + Ž). Brooks bonovi od 500kn za pobjednike (M + Ž) na dugoj stazi. Cascadia trail-trophy bodovi (obje trke, više za dužu, manje za kraću trku )

SATNICA:
9:00 – 10:55 Prijave i podizanje startnih brojeva i kontrolnih listća.
11:00 Start utrke.
13:00 – 17:00 Ručak
17:00 Proglašenje i podjela nagrada

STARTNINA: 60 kuna za prijavljene online do datuma 13.10. Nakon tog dana ne može se više prijaviti putem Interneta, već samo na dan trke, uz startninu skuplju za 20kn. Svi natjecatelji će na prijavi dobiti isprintanu kartu terena na kojoj se odvija trka, kontrolni listić, startni broj i bon za ručak u restoranu u sklopu teniskog centra. Nema obavezne opreme, ali je dobro imati sa sobom mobitel u slučaju gubljenja. Originalna karta Sljemena, s dijelom na kojem se održava trka je „SMAND 01 Medvednica“ (može se kupiti u u knjižarama i planinarskim društvima).

ONLINE PRIJAVA: Prijaviti se možete na http://www.aksljeme.com/?page_id=113&t=register. Prijava je automatska, tako da odmah možete provjeriti da li je prijava uspjela. Ako nije, podatke za prijavu pošaljite na mail tergatjanko@gmail.com. Online prijave su zato da znamo koliko karata, kartona i bonova za ručak da pripremimo, stoga molimo one koji su se prijavili i u međuvremenu odustali od trke da nam jave na istu E-mail adresu.

Trka orijentacijski nije zahtijevna, sve su točke na markiranim putevima ili na dobro uhodanim nemarkiranim stazama. Kartu objavljujemo na vrijeme, kako bi svi koji žele mogli prije trke proći teren i upoznati se sa stazama po kojima će se trka odvijati. U prilogu je i objašnjenje dolazaka na kontrolne točke, međutim, dozvoljena su i kraćenja, tj. proizvoljni dolasci na kotrolne točke.

Do KT1: Iz Kraljevog vrha po makadamu uz potok Bistra do odvajanja ulijevo, kontrola je na izlasku na planinarsku stazu broj 39

Do KT2: Stazom broj 39 markiranim makadamom do odvojka za izletište Srnec. Kontrola je u pećini Medvednica na Horvatovim stubama.

(Kratka staza se vraća nazad na makadam i po njemu nastavlja do KT8, kontrola je na mjestu gdje staza 49 sječe makadam podno Markovčaka. Do cilja markiranom stazom do Kraljevog vrha, vrlo jednostavno.)

Do KT3: po Horvatovim stubama do vrha i stazom 1M prema Hunjki. Kontrola je na spoju sa stazom 37.

Do KT4: Po stazi 37 prema Fakultetskom dobru. Njega treba izbjeći radi ograde i radi pasa, pa prije treba skrenuti na asfaltiranu cestu. Zbog toga smo kontrolu stavili na zavoju ispod dobra, s kojeg se odvaja makadam, a kontrola je na rampi.

Do KT5: Po makadamu i makriranoj stazi broj 37 uz Rakovu nogu do izlaska na asfalt, kota 460. Kontrola je na križanju.

Do KT6: Markiranom stazom uz potok, zatim uspon prema Kulmerici. Kontrola je ispred planinarske kuće.

Do KT7: Po stazi 38 do staze 1M, nakon pola kilometra s lijeve staze je vrh Stol na kojem je kontrola. Ne na stolu nego na vrhu, ne tražite stol!!

Do KT8: nekoliko varijanti koje ostavljamo svima na izbor , uglavnom, sljedeća kontrola je na mjestu gdje staza 49 sječe makadam podno Markovčaka.

Do cilja: Markiranom stazom do Kraljevog vrha, vrlo jednostavno.

Redoslijed obilaska kontrola je proizvoljan, upute su tek tako da nešto napišemo… a i tko bi vas kontrolirao?! Staza neće biti označena od strane organizatora, a svi će natjecatelji prilikom podizanja startnog broja dobiti kartu i upute (istovjetno ovima koje objavljujemo), te bon za ručak nakon trke u restoranu. U ručak je uključen grah i jedno piće (pivo ili sok). Restoran „Kraljev vrh“ je dobro opskrbljen hranom i pićem, pa je moguće repete o vlastitom trošku i izboru.