U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
Lagvitrek
Datum utrke: 06.11.2011.
Mjesto utrke: Zagreb

VRIJEME: Nedjelja, 06.11.2011. (start u 10:00)

MJESTO: Sljeme (Šestine), početak Poučne staze, 200m iznad restorana Lagvić - KARTA

STAZA: Višestruka: prvi dio od starta do vrha na dva načina: Sljemenskom cestom 9.3 km ili Mrcinom 5.5 km. Drugi dio od vrha do pivnice Mlinarica u podnožju Sljemena cca 15-ak km, ovisno o izboru staze i postavljenim kontrolama. U prvom dijelu trkači koji se prijave za cestovni dio obavezni su koristiti isključivo cestu, a trkači koji izaberu Mrcinu je ne smiju koristiti. U drugom dijelu svi su putevi, ceste i kratice dozvoljene, sve osim bilo kakve vrste prevoza.

KONCEPT: Natjecatelji se prijavljuju u dvije grupe, po vlastitom nahođenju: Cesta i Mrcina (za koji nisu obavezni štapovi, ali ni zabranjeni). Start je zajednički u 10:00. Cestovnjaci trče po sljemenskoj cesti do vrha Medvednice (terasa Vidikovca podno TV-tornja), a Mrcinaši sami biraju put do istog vrha, s tim da ne smiju koristiti cestu (osim što je jednom moraju preći, a i zašto bi kad su planinarski putevi kraći i brži). Na vrhu svi dobivaju kartu Medvednice s ucrtanim kontrolama koje moraju proći u drugom dijelu trke, na spustu ka pivnici Mlinarica, lociranoj u Prekrižju (jedna tramvajska stanica ispod Mihaljevca), s tim da je dozvoljeno korištenje i ceste. Natjecateljima s Mrcine se na kraju dodaje 5 minuta na ukupno vrijeme, koliko je otprilike brži prvi dio njihove staze u odnosu na cestu. Ako misle da je malo neka idu na cestu. Na kontrolnim punktovima će biti naljepnice koje treba nalijepiti na drugu stranu karte kao dokazni materijal. Nema obavezne opreme, ali se preporučuje kompas i mobitel (u slučaju gubljenja i ako zove žena za ručak).

NAGRADE: Peharčići za prva tri muškarca i prve tri curke. Za pobjednike bonovi od 500kn za popust pri kupnji Brooks tenisica.

PRIJAVA: Online, da znamo koliko karata da pripremimo. Neprijavljene online ćemo ukoriti na prijavama.

STARTNINA: 30kn. Za startninu se ne dobije ništa osim karte, tak da nemojte poslije cviliti da nije bilo pasulja i majica jer ih nebu bilo 100%!

MEĐUTIM: Na vrhu, prije, poslije ili za vrijeme podizanja karata svi natjecatelji će se moći mukte okrijepiti: toplom juhom, čajem i bijelim kuhanim vinom, te još nekim kanapeom za koji još neznamo što će bit, al će bit.

KONTROLE:
  • Planinarsko sklonište Grajfova kopanja
  • Planinarski dom Risnjak
  • Planinarski dom Grafičar
  • Kapelica Sveti Jakob
  • Planinarsko sklonište Mrzljak
  • Bažulovka
  • Vrh Cer 862m
  • Tusti vrh 648m
  • Gračec 356m
INFO: Trka se boduje za CASCADIA TRAIL TROPHY (25 bodova + nagradni bodovi za ukupni plasman i po kategorijama). Prvi dio trke, od starta do vrha, se računa ujedno i kao prvo od deset kola tradicionalne zimske lige Lagvić. Organizator vozi ruksake najprije na vrh (ukoliko se netko želi presvući), a zatim i na cilj. Aute s Lagvića do Mlinarice vam nebumo vozili, snađite se. Video od lani: