U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
6. kolo duatlon lige Aquacity
Datum utrke: 22.09.2010.
Mjesto utrke: Varaždin

Duatlon liga Triatlon kluba 042 Varaždin koja se održava na Aquacityu približava se svojem kraju. U srijedu, 22. rujna s početkom u 18 sati održat će se predzadnje, šesto ovogodišnje kolo. Na rasporedu za ovo kolo su zanimljive utrke na "štopericu" tj. kronometar. Naime, za razliku od uobičajenih utrka duatlona koja se sastoji od trčanja, biciklizma i ponovnog (kraćeg) trčanja, utrka na kronometar ima samo jedno trčanje, nakon bicikla. Natjecatelji kreću na bicikl i to 20 km (sprint duatlon) ili 14 km (supersprint) u razmaku od jedne minute. Na biciklističkom dijelu utrke nije dozvoljena zavjetrina pa je to izvrsna prilika za realni test trenutnih vlastitih mogućnosti. Nakon završetka prve, biciklističke dionice natjecatelji utrku nastavljaju trčanjem 5 km (sprint) ili 2.5 km (supersprint).


Natjecanje se, kao i svaki put do sada, održava na Aquacityu u Varaždinu, na sjevernoj strani pored boćališta. Potrebno je doći ranije i prijavu obaviti do 17:45 h. U kraćoj supersprint utrci natječu se mlađi natjecatelji i građanstvo pa organizator još jednom poziva sve rekreativce da se okušaju u ovom zanimljivom multi-sportu. Od opreme potreban je samo bicikl i obavezna kaciga.

 Vremenska prognoza za srijedu je izvrsna!

 Više o duatlonu i duatlon ligi naći ćete na www.tk042.hr.