U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
Kronometarski triatlon 2010.
Datum utrke: 28.08.2010.
Mjesto utrke: Zagreb

KRONOMETARSKI TRIATLON 2010
- 28.08.2010. -

U subotu, 28.08.2010. godine s početkom u 8.30 sati na Jarunu održat će se trening triatlon natjecanje sljedećih dimenzija prema profesorskoj triatlonskoj FORMULI 1-10-4, koja zadovoljava kriterij jednakosti sve tri discipline. Nekada smo ga zvali pošteni triatlon zbog izjednačenih disciplina te izuzimanja sudaca na okretu trčanja, jer nikome nije u interesu varati... tako ostaje i dalje ali s obzirom da su se neki tada bunili jer ispada da su druge utrke nepoštene, imamo novi naziv. Ove godine imamo duplo kraću stazu.

PLIVANJE: 600 metara
BICIKL: 1 krug - 6.4 km
TRČANJE: 2.5 km

ZAVJETRINA STROGO ZABRANJENA! KACIGA OBAVEZNA, NASTUP NA VLASTITU ODGOVORNOST, jer cesta nije zatvorena za promet!

KRONOMETARSKI START svake minute. Redoslijed nastupa natjecatelja biti će prema redoslijedu prijava prije natjecanja, a možda i odredimo ždrijebom, dogovorit ćemo se.
Kategorije i nagrade po pravilniku HTS-a: kadeti, juniori, seniorske i veteranske kategorije.
Prijave prije starta na dan utrke od 07.45 - 08.10 h.

Startnina se plaća kod prijava prije utrke u iznosu 10 kn. Za sve natjecatelje osigurana okrijepa nakon utrke.

Ukoliko voda u jezeru bude ispod 20'C, neoprenska odijela biti će dozvoljena!

Start je s otoka, pliva se do triatlonskih stepenica, biciklistički dio i trčanje je isto kao na jarunskoj triatlon ligi.

Još jedna napomena... ovo je trening utrka iz tzv. alternativnih, tako da je organizacija skromna... zagarantirano je druženje, zafrkancija i patnja...