U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
Utrka kroz divljinu dravske šume
Datum utrke: 02.06.2010.
Mjesto utrke: Varaždin

U srijedu 02.06.2010. s početkom u 18 sati održat će se posljednje kolo proljetnog djela Ultra lige. Triatlon klub 042 Varaždin organizira još jednu neobičnu utrku na Dravi. Naime, kroz najnepristupačniji dio dravske šume, po uskim i neravnim stazama i stazicama, na kojima ima i prirodnih prepreka (srušena stabla, blato...) trčat će se 5 kilometara. Kako bi sve bilo još zanimljivije, utrka će biti kronometarska, što znači da će trkači kretati sa starta pojedinačno u razmaku od 30 sekundi, i to na način da će prvi krenuti trkač s najslabijim prosjekom vremena u ovih pet proljetnih kola. Posljednji će startati najbolje plasirani natjecatelj lige tj. Ivan Čorba.

Ovakva cross utrka već je održana i pokazalo se da je vrlo zanimljiva i uvijek nabijena natjecateljskim adrenalinom. Staza će biti dobro označena, a jedino što trkači trebaju paziti su oznake koje ih upućuju na pravi smjer.

Zato ne zaboravite: dravska šuma kod kupališnog mosta, srijeda 02. 06., 18 sati - zelenilo, blato, medvjedi, vukovi, komarci, obadi... :)

Dođite i probajte, nećete požaliti!