U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
Pazinčica Clearwater Revival 3
Datum utrke: 18.03.2007.
Mjesto utrke: Pazin

I ove godine povodom međunarodnog dana voda, uz pokroviteljstvo Radio Istre, Trickeri organiziraju utrku Pazinčica Clearwater Revival.

Utrka je u nedjelju, 18.03.2007. sa startom u 13 sati. Okupljanje je pored Spomen doma, start je na mostu Vršić (gdje je ujedno i cilj utrke) iznad Pazinske jame kraj Kaštela.

Na kraju utrke biti će ručak za sudionike.

PRAVILA UTRKE
Jedna bicikla, dva natjecatelja, tim starta zajedno, jedan član na bicikli dok jedan trči. U skladu s vlastitim sposobnostima i taktičkim zamislima članovi se izmjenjuju na bicikli.

Kod izmjene člana tima na bickli, bicikla se mora mijenjati iz ruke u ruku, tj. nije dozvoljeno ostavljanje bicikle na cesti.

Također nije dozvoljena istovremena vožnja oba člana tima na biciklu.

Članovi tima su obavezni proći kontrolne točke zajedno, i zajedno ući u cilj, odnosno, rezultat tima je ulazak zadnjeg člana u ciljnu ravninu.

Svi timovi startaju zajedno.

OBAVEZNA OPREMA
Biciklistička kaciga za oba člana tima, jedna bicikla.
Mlađima od 18 godina natjecanje je dozvoljeno samo uz pismenu dozvolu roditelja. Utrci pristupate na vlastitu odgovornost.

TRASA UTRKE 
Duljina trase je 15,1 km i nešto je duža nego prošle godine ujedno zahtjevnija i atraktivnija kako zbog terena tako i zbog zanimljivih pogleda na Pazinsku kotlinu koji se pružaju sa okolnih brežuljaka.Teren se sastoji od 80% šumskih puteva i puteljaka,15% makadama i 5% asfalta, prelazimo par puta preko raznih potoka i tri puta preko Pazinčice.. Neke detalje sa staze možete pogledati ovdje. Trasa je u principu tematski podijeljena u tri djela!

Prvi dio karakterizira poprilično zahtjevan uspon s naglaskom na snagu natjecatelja , drugi dio je obilježen sa nizbrdicom odnosno spustom i do izražaja dolazi brzina natjecatelja dok je u trećem dijelu najbitniji timski rad i spretnost natjecatelja čemu treba pridodati naravno i izdržljivost koja će doći do izražaja u zadnjih par kilometara!

Na stazi će biti dvije kontrolne točke, KT1 na 4,8 kilometru od starta (krajnji lijevi pik na karti gdje staza naglo zaokreće pod mrtvim kutom) i KT2 na 11,1 km od starta (odnosno na Zarečkom krovu)!!

Staza će biti detaljno markirana.

STARTNINA : 100 kn po ekipi

NAGRADE :Ukupni poredak : 1.mj-900kn, 2.mj-600kn, 3mj-300kn

Mješovite i ženske ekipe: 1.mj-600kn, 2.mj-400kn,3.mj-200kn

PRIJAVE
Prijaviti se možete telefonom, 0989362420, preko weba ovdje ili na bilo koji drugi način. Rok prijave je do subote, 17.03.2007. u 20 sati. 

Izvor: http://www.trickeri.org