U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
Lagvitrek
Datum utrke: 07.11.2010.
Mjesto utrke: Zagreb

Rezultati utrke

5. downhill treking LAGVITREK

VRIJEME: Nedjelja, 07.11.2010. (start u 10:00)
MJESTO: Sljeme (Šestine), početak poučne staze, 200m iznad restorana Lagvić
STAZA: Višestruka: prvi dio od starta do vrha na dva načina: cestom 9.3 km i nordic stazom 5.5 km. Drugi dio od vrha do pivnice Mlinarica u podnožju Sljemena cca 10-12 km, ovisno o izboru staze i postavljenim kontrolama. U prvom dijelu trkači koji se prijave za cestovni dio obavezni su koristiti isključivo cestu, a trkači koji izaberu nordic je ne smiju koristiti. U drugom dijelu svi su putevi, ceste i kratice dozvoljene. Također i žičara!
KONCEPT: Natjecatelji se prijavljuju u dvije grupe, po vlastitom nahođenju: cesta i nordic (za koji su obavezni štapovi). Start je zajednički u 10:00. Cestovnjaci trče po sljemenskoj cesti do vrha Medvednice (terasa Vidikovca podno TV-tornja), a nordijci sami biraju put do istog vrha, s tim da ne smiju koristiti cestu (osim što je jednom moraju preći), a i zašto bi kad su planinarski putevi kraći i brži? Na vrhu svi dobivaju kartu Medvednice s ucrtanim kontrolama koje moraju proći u drugom dijelu trke, na spustu ka pivnici Mlinarica, lociranoj u Prekrižju (jedna tramvajska stanica ispod Mihaljevca). Natjecateljima u nordicu se na kraju dodaje 5 minuta na ukupno vrijeme, koliko je otprilike brži prvi dio njihove staze u odnosu na cestu. Ako misle da je puno, neka idu na cestu. Na kontrolnim punktovima će biti naljepnice koje treba nalijepiti na drugu stranu karte kao dokazni materijal. Nema obavezne opreme, ali se preporučuje kompas i mobitel (u slučaju gubljenja).
NAGRADA: Sportski sat MOUNTAIN MASTER marke Sector, vrijedan 3000 kuna. Njega neće dobiti ni najbrži/a ni najljepša/i, već najsretniji/a, obzirom da će se u Mlinarici po završetku trke održati vrlo kratka tombola, a možda iskemijamo i neke utješne nagrade.
STARTNINA: 30kn. Za startninu se ne dobije ništa!
MEĐUTIM: Na vrhu, prije, poslije ili za vrijeme podizanja karata svi natjecatelji će se moći okrijepiti: toplom kokošjom juhom, kamilicom i bijelim kuhanim vinom, te hrpom kolača, mukte! U cilju će svi natjecatelji dobiti od strane konobara jelo i piće, neograničeno i po vlastitom izboru… ukoliko im je što ostalo od startnine.

Više informacija na http://www.aksljeme.com/?p=2406