U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
Škraping - Pašman Revival 2010
Datum utrke: 06.03.2010.
Mjesto utrke: Pašman

Nakon prošlogodišnje ugljanske avanture Škraping New Dimension većina natjecatelja je zatražila povratak Škrapinga na otok Pašman, stoga smo odlučili udovoljti željama većine i utrku vratiti na otok Pašman, pod nazivom ŠKRAPING - PAŠMAN REVIVAL 2010.

06. ožujka 2010. godine otok Pašman će ponovno biti domaćin škraperima.

Nakon vrlo popularnog trekkinga, u svijet hrvatskih adrenalinskih sportova ušao je škraping - trčanje i brzo hodanje po britkim i strmoglavim obalnim stijenama.

Prvi Škraping održan je 2006. godine na otoku Pašmanu, a idejni začetnik je gospodin Josip Tomić, atletski stručnjak, voditelj kluba AK Soline iz Biograda na Moru.

Škraping je vrlo zahtjevna disciplina, naporna je i traži veliki oprez., treba se uvlačiti u gudure, provlačiti kroz makiju, zaobilaziti ponore, svladavati britko stijenje, naći lokalne puteljke i sve to kroz najteže rute koje će im izabrati i označiti organizatori utrke.

Cilj organiziranja utrke je podignuti samopouzdanje i probuditi interes otočana za sport, a i upoznati javnost s mogućnostima da otok Pašman ima ljudske i prirodne resurse za organiziranje različitih sportskih i kulturnih aktivnosti u svrhu obogaćivanja turističke ponude posebno u zimskim, ali i svim drugim periodima.

Prilikom utrke natjecatelji prolaze pored atraktivnih lokaliteta na području Općine Tkon i otoka Pašmana, te je na taj način sportski sadržaj utrke dobiva turističku primjesu u smislu upoznavanja sadržaja otoka.

Posjetitelji i sportaši dolaze iz susjednih i drugih europskih država i na taj način neposredno promoviraju otok i Hrvatsku. Ugostiti ćemo mnogobrojne sportaše koji će sudjelovati u utrci kao i članove njihovih obitelji. Svake godine u zahtjevnom programu učestvuje više stotina trkaća, posjetitelja, novinara i drugih sudionika.

Oživite svoj pustolovni duh, prihvatite nove izazove, napravite korak i uđite u svijet škrapinga, odvažite se i prijavite na ŠKRAPING - PAŠMAN REVIVAL 2010.

http://www.skrapingpasman.blog.hr/