U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
Kamen Single Adventure Race
Datum utrke: 15.08.2009.
Mjesto utrke: Cerovlje

Kamen Single Adventure Race

Vrsta utrke: Single Adventure Race
Datum: 15.08.2009 god.
Organizator: SD Trickeri Pazin i Sportska udruga Općine Cerovlje

Ultra kategorija
Start utrke: 9:00h

Light kategorija
Start utrke: 10:00h

I ove godine utrka će zadržati neke svoje osobitosti, poput skoka sa stijene ili koritinga :), što će biti nadogradnja na ostale karakteristične discipline avanturističkih utrka - treking , plivanje, bicikl. Sve te aktivnosti vijugat će puteljcima i šipražjima središnje Istre, jezercima, potočićima (ovisno o suši :) ) i tako u krug.

Naša je namjera bila da svake godine uvedemo nešto novo, neku novinu koja će biti plodno tlo za naknadne lovačke priče. Takav stil ćemo realizirati dok god budemo imali ideja, ili dok svi ne dobijemo klince i pustimo sve kvragu! :-) Ove godine uveden je kreativan adventure-military poligon (u skladu s ulaskom u NATO i Senučetovom opsesijom ratnim igricama! :) ). Cilj ove mirnodopske ideje je u razbijanju motononije ,,peglanja" staze, ali i u onima manje plemenitima - da zagorča život natjecateljima i pruži interesantne trenutke gletadeljima :) Radi istih plemenitih ciljeva ove smo godine ubacili i malo orijentacijsko iznenađenje dovoljno lagano da ga može riješiti uistinu svatko, ali - nitko bez karte i kompasa :) Pristup je odabran iz brojnih filmova Jean Claude van Dammea (,,to može svatko, a tko ne može - pogiba!")

Cijena avantura trebala bi potrajati između 6 i 12 sati. Za onima koji će to raditi više od 12 sati krenut će u ,,potragu" lovačko društvo. :)

Istovremeno s velikom utrkom, kao i prošle godine, održat će se i kraća (light) utrka u stilu terra triatlona, ukupnog trajanja između 1:30 i 2:30 sata. Utrka će se odvijati na kružnoj stazi s ravničarskim i brdskim dionicama. Smatramo da je trasa pogodna kako za klasične triatlonce tako i za one koji prvi put stupaju u svijet multi-sport utrka! Stazu može završiti svatko, a onaj tko to ne može neće ju moći završiti. :)

Cijela sportska manifestacija održat će se u subotu, 15.08.2009. g. sa startom u 9:00 sati za ULTRA, odnosno u 10:00 sati za LIGHT utrku! Okupljanje i potvrda prijava te deponiranje bicikli je od 7:00 do 8:30 sati za ULTRU, a do 9:30 sati za LIGHT kategoriju!

U petak, 14.08.2009. u 21:00 sati bit će brifing za ULTRA kategoriju u Cerovlju, u Domu Josip Daus.

Brifing nije obavezan ali ga preporučamo svima, posebice onima koji žele utrku završiti te onima koji ju ne planiraju završiti.

U slučaju da natjecatelj želi preskočiti brifing i doći direktno na utrku (OBAVEZNO UNAPRIJED OBAVIJESTITI ORGANIZATORA!), karta s instrukcijama bit će objavljena na službenim stranicama utrke u isto vrijeme kad je na rasporedu i brifing!!

Na kraju (a prije početka), pozivamo vas da dođete uživati na našoj utrci i da se dobro provedete! Sportski pozdrav!

http://www.single-adventure-race.info