U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Najave utrka
Ekipni triatlon
Datum utrke: 05.09.2009.
Mjesto utrke: Zagreb

EKIPNI TRIATLON - JARUN

Triatlon klub Zagreb u subotu 05.09.2009. organizira ekipni trening triatlon dužine sprint triatlona, znači 750m plivanja, 3 kruga biciklom oko Jaruna (19,5km) te 5km trčanja. Sve kao i na našoj jarunskoj ligi.

Početak trening natjecanja predviđen je u 8:30h na Jarunu. Prijave traju od 7:50 - 8:20h. Ekipe se sastoje od 3 člana/članice bilo kojih dobnih kategorija i nastupaju zajedno u sve 3 discipline (u grupi). Članovi ekipe mogu se razdvojiti na dionici plivanja ali se moraju sastati u 1. tranziciji i zajedno krenuti na biciklima. Vožnja u zavjetrini (draftanje) članova ekipe je dozvoljena ali je zabranjeno draftanje između različitih ekipa. Ukoliko se članovi jedne ekipe razdvoje na biciklističkoj dionici, moraju se ponovno sastati u 2. tranziciji i zajedno krenuti na trčanje. Ulazak u cilj ne mora biti zajednički, već se mjeri vrijeme ulaska u cilj zadnjeg člana ekipe, no poželjno je da se zajedno ulazi u cilj.

Ukoliko ima zainteresiranih, a ne mogu si dogovoriti ekipu, svakako neka dođu na Jarun na vrijeme, sigurno će se nekoliko ekipa formirati na licu mjesta.

Start ekipa biti će kronometarski, svake minute startati će po jedna ekipa!! Redoslijed nastupa odabrat će se izvlačenjem startnih brojeva.

SATNICA DOGAĐANJA:

7:50 - 8:20 Prijava ekipa i pregled istoobraznih ili istobojnih majica
8:20 - 8:25 Izvačenje startnih brojeva
8:30 Početak natjecanja (start prve ekipe)
10:15 Završetak trening natjecanja i početak roštilja

  • Dozvoljeno je gurati/vući članove svoje ekipe na plivanju ili trčanju.
  • Članovi ekipe moraju na biciklu i trčanju biti obučeni u dresove/majice iste (ili slične) boje kako bi se ekipe lakše razlikovale!
  • Startnina na utrci: 30kn po osobi. Pretprijave nisu potrebne.
  • Svim sudionicima biti će osigurana okrijepa nakon natjecanja.
  • Organizirano je mjerenje vremena.