U nedjelju je početak 10. izdanja Zimske brdske lige Japetić u 10 sati kod Šumskog dvora u Ivančićima, ujedno je i završnica Cascadia Trail Trophy-a za ovu godinu u kojem je sudjelovalo više od 1.000 natjecatelja.
Škola trčanja
VIDEO - Kretanjem do zdravlja

Društvo športske rekreacije Aktivan život je uz pokroviteljstvo Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i tvrtke adidas Croatia tijekom svibnja i lipnja 2009. godine organiziralo seriju predavanja pod nazivom "Kretanjem do zdravlja".

Predavanja su imala za cilj pružiti dodatnu edukaciju osobama koje se rekreativno bave sportom, a neaktivne osobe potaknuti na kretanje ili redovito bavljenje nekom sportskom aktivnošću.

Ljubaznošću predavača svi radni materijali koje su oni koristili tijekom svojih predavanja su dostupni za besplatno preuzimanje, kao i cjelovite video snimke predavanja.

Ljekovita moć kretanja
Važnost tjelesne aktivnosti u očuvanju i unapređenju zdravlja. Saznajte koji su pozitivni učinci tjelesne aktivnosti na mentalno i fizičko zdravlje.

Cjelovita audio snimka predavanja

Materijali

 

Trčanje (ni)je za svakoga!
Svi oni koji se žele početi baviti trčanjem na ovome predavanju mogu saznati osnovne informacije o ovoj tjelesnoj aktivnosti. Zašto, kako i gdje trčati? Trčanje u Hrvatskoj, oprema za trčanje, osnovni principi trenažnog procesa.

Cjelovita video snimka predavanja

Materijali

 

Oprez, sportske ozljede!
Uz sve dobrobiti koje imamo od pojačane tjelesne aktivnosti ona nam ponekad donosi i ozljede. Saznajte koje su najčešće ozljede, kako ih prepoznati, spriječiti i liječiti? Važnost zagrijavanja, istezanja, masaže.

Cjelovita video snimka predavanja

Materijali

 

Prehrana sportaša
Na što trebaju obratiti pozornost sportaši u svojoj prehrani? Što je dehidracija i kako je spriječiti? Ugljikohidrati, proteini, vitamini i minerali – kada, kako i koliko ih konzumirati?

Cjelovita video snimka predavanja

Materijali

 

Žene i trčanje
Postoje li razlozi koji bi priječili ženama bavljenje trčanjem? Ili naprotiv, imaju li žene bolje predispozicije od muškaraca za bavljenje trčanjem?

Cjelovita video snimka predavanja

Materijali

 

Sve dostupne materijale smijete koristiti ISKLJUČIVO ZA OSOBNE, NEKOMERCIJALNE POTREBE, te ih nije dozvoljeno reproducirati i javno prikazivati.