Povratak na TRČANJE.hr
 FAQ   Search   Memberlist   Usergroups   Register   Profile   Log in to check your private messages   Log in 

Prehrana pred duzinski trening

Post new topic   Reply to topic    TRČANJE.hr forum -> Prehrana
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ddado

PostPosted: 08.08.2012. 00:49    Post subject: Prehrana pred duzinski trening Reply with quote

Daklem, situacija je sljedeca:

Procitao ja ovaj clanak

http://www.skola.trcanje.hr/o-prehrani-prije-jutarnjih-duzinskih-treninga/1555

i zakljucio (svim svojim laickim znanjem) da je ispravan.

I odlucio se po osnovi njega hraniti jutros prije 60min trcanja (50min zelene zone + zagrijavanje i hladjenje - korisnici micoacha ce znati) - u biti jogginga.

I tako sam ja nekih sat-sat i pol prije trcanja pojeo nesto slicno meniju 3 iz ranije navedenog clanka - musli sa susenim vocem i ljesnjacima + 1 banana + jogurt. popio pola litre vode, a nesto pred trcanje, pola ampulice l-carnitina. I nit mi je tesko leglo na zeludac, nit sam imao probavnih problema nit ista po tom pitanju ali problem je bio u tome sto sam bio za bacit.

ko auto kojem je nestalo goriva. jedva sam trcao, vec nakon nekih 20ak minuta sam poceo lagano krepavat - a inace bez problema trcim 40-45 min. totalno sam bio bez snage.

i sad, relativno sam nov u trcanju (mozda nekih pola godine aktivnog trcanja uz pokoju pauzu od tjedan-dva), pa mi nije jasno - sta sam ja tu krivo napravio?

razmisljam, malo mi je zacepljen nos radi alergije, ali nista drasticno, disati sam mogao koliko i inace.

ne znam... jel mi moze netko sa vise iskustva i znanja od mene reci sta sam krivo radio? radim po trening programu od micoacha i stvarno bih ga se htio pridrzavati. do sada mi je to uspijevalo, ali danas sam bas onak... fulao celi fudbal. Smile

help?
shax

PostPosted: 08.08.2012. 10:16    Post subject: Reply with quote

Ne znam kakvi su kod tebe vremenski uvjeti, ali mozda je uzrok upravo ekstremna vrucina ovih dana. U kombinaciji sa malkice preoptimisticnim tempom lako je moguce. Tesko da je obrok prije uzrok tome, pogotovo ne nakon 20 minuta. Tijelo ima sasvim dovoljne zalihe energije za 20min jogginga i bez tankanja prije.
ddado

PostPosted: 08.08.2012. 11:20    Post subject: Reply with quote

Ma i kod mene je vruce preko dana, ali upravo zato sam trcao rano ujutro - negdje oko pola 8 sam krenuo. temperatura je bila negdje izmedju 20-25C, ne vise. jos uz to, s jedne strane staze mi je bila suma, a s druge strane jezero, tako da sam imao i ugodan povjetarac. Smile nekako ne vjerujem da bi temperatura mogla biti uzrok. jedino ako mislis na dugorocnu iscrpljenost od temperatura prethodnih dana???
stojko

PostPosted: 13.08.2012. 11:24    Post subject: Reply with quote

Svaki čovjek je priča za sebe. Da sam ja to isto pojeo mislim da bih osjecao težinu u trbuhu, ali ne i malaksalost koju spominješ. Uz to možda je pola litre vode i premalo. Pitanje je koliko i kada si jeo i pio večer prije. Ja svako jutro na prazan trbuh popijem čašu, dvije vode.
Uglavnom, trebaš nastaviti pokusirati i vidjeti što ti paše.
Pravilna prehrana je prekomplicirana i prenepoznata stvar da bi se riješila jednim, negdje pročitanim receptom. Uzgred, ja o prehrani nemam pojma.
ddado

PostPosted: 13.08.2012. 18:48    Post subject: Reply with quote

stojko wrote:
Pitanje je koliko i kada si jeo i pio večer prije.

Koji je tvoj prijedlog? Tj., kako tebi pase? Kada jesti, koliko jesti, sto jesti?

Posvuda vidim da se ne smije biti gladan ni u jednom trenu u danu, pa cak ni pred spavanje - kao, da su one price o "nista poslije 6 popodne" glupost. Sto ti mislis o tome?
Post new topic   Reply to topic    TRČANJE.hr forum -> Prehrana All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum